• BLOGG

Härliga dagar i Kentucky

Manofmanymissions vinnare av Kentucky Futurity 2011 Manofmanymissions vinnare av Kentucky Futurity 2011

Har haft några härliga dagar i Lexington med strålande solsken och högsommarvärme, tittade på ca 150 auktionshästar och det var ändå högre kvalitet på ettåringarna i år.

Riktigt många svensköp blev det, Stall TP's 150 000 dollar var dyrast, Stall Kenny köpte två mycket fina ettåringar efter Yankee Glide, Olle Goop ropade in en släkting till Sarasota

Besökte ett flertal olika farmer runt om i Lexington som bara dom är värt resan, vilka möjligheter att föda upp hästar med kilometervis av kuperade hagar som är knallgröna stora delar av året, betesputsarna gick för högtryck hela tiden och gräset var sällan längre än en dm i hagarna.

Hälsade på en kanonfin Giant Diablo på Hunterton (Menhammars Gård)

På Peninsula hade man byggt en kopia av visningsringen på auktionsområdet för att hästarna ska vara vana miljön och att man kan åka dit före auktionen och få hästarna visade.

Resan avrundades med ett besök på Malones, vilken mat!!

Så tillbaka till verkligheten efter några dagars vila har nu våra ettåringar börjat röra på sig och det ser riktigt bra ut på många håll. Alla växer på bra nu är det inte på höjden så är det på bredden men växer gör dom.

Ska ta bilder på hästarna under veckan som kommer bara vädret håller i sig.. Thomas Grufman från Bergen (9 timmar enkel väg) var här och tittade på sin fina Global Pearl under veckan..

Alla har fått nya vintertäcken från Cabejo så nu är vi redo för en ny hård vinter!!

Veckans Ris: Unghästarna i USA får sannerligen göra rätt för havren, skiljeheat för treåringarna i Kentucky Futurity på topptider..

Veckans Ros: Resan till Lexington med auktioner, trav och besök på olika stuterier, högsommarvärmen, maten ja allt är något alldeles extra.. Stjärna till Tina som körde snyggt premielopp med Sarasota..


Veckornas Resultat: Tredjeplatser för Shimona och Otto Misty på Färjestad, Muscles Wiking RB på Solvalla, andraplats för Lord Mirabell på Åby, segrar till Tristan des Bosc på Årjäng, Blitz på Färjestad, KLM Brooklyn och Powerful Man på Momarken samt Variete BR på Bjerke..

//mats

Bloggarkiv