• BLOGG

Ny käftsmäll för uppfödarna

Ny käftsmäll för uppfödarna på Elitauktionen! Ny käftsmäll för uppfödarna på Elitauktionen!

Ny käftsmäll för uppfödarna på Elitauktionen!

De flesta trodde på en vändning inför årets första auktion men i stället blev det tvärtemot och jag tror inte att det är många uppfödare som ser fram emot Kriterieauktionen med några som helst förhoppningar, för får man inte betalt för så fina hästar som det var med i år då vet inte jag hur det kommer att se ut framöver??

 

Tappar vi ca 50% av fölstona de närmaste två åren då har vi inte mycket att tävla med sen om några år med allt vad det drar med sig. Det är inte bara hästar som försvinner det finns många duktiga hästmänniskor som inte ersätts på en kafferast.

 

Bara att önska dom uppfödare som orkar och har råd att härda ut tills det vänder Lycka till, jag och många med mig gör det inte!!

Några fler som är förkylda den här veckan, det verkar som det går fort över för dom som fick det förra veckan är helt ok nu. Extra koll på temp, puls och näsflöde dom närmaste dagarna så får vi hoppas att det är snabbt övergående.

Övriga som gick jobb körde vi 6*700m mellan 1.35 - 1.37 på mycket bra sätt. Kommer att nöta vidare i samma tempo framöver nu några veckor.

 

Veckans Ris: Krafttag från samtliga håll och kanter, samla alla styrkor och inse allvaret för uppfödarna och det är NU!!!

 

Veckans Ros: Elitloppshelgen är något unikt..

 

Veckans Topp Tre: Ed Rapide, Johan Roc, Perfect Love

 

Veckans Resultat: En tredjeplats för Inspired Love på Solvalla, andraplatser för Dollar Sund på Årjäng och Pebbly på Solvalla, segrar för Macho Look på Årjäng, Ågårds Lars på Åby, Mad Image och The Man på Solvalla.

Bloggarkiv