• BLOGG

Elitauktion på fredag

Bild från Elitauktionen, ny auktion där nu på fredag 27/5 Bild från Elitauktionen, ny auktion där nu på fredag 27/5

Bloggen blev en dag försenad pga "technical problems".

 

Vi hade besök av Kent Sjöberg och Leif Granath från Mora som var här och tittade på sin Kåjt in Kosing når hon gick intervaller på rakbanan, dom hade med sig Bernt Arnesson numera bosatt i Orsa som hade stora framgångar som tränare (Stall Slugas) först på Rättvik och senare på Gävletravet.

 

Han hade sin verksamhet på Gävletravets träningskamp, Leufstabruk innan sjukdom satte stopp för vidare verksamhet. Att kunna gå stavgång två mil i veckan efter att ha haft tio stycken stroke måste väl vara världsrekord.


Alla hästarna är nu skodda, även mätstickan har varit framme, det är inte så många cm på höjden som dom har växt men desto mer muskler har det blivit sista veckorna.

Kör intervaller måndag/ torsdag den här veckan, sen blir det en tur till Elitauktionen på fredag, vi har nr 79 Apalachicola efter franske fantomen Ready Cash - och Drottning Silvias pokalfinalisten Shogus Diva till salu där.

 

På tisdag kommer hästtandläkaren och kollar så att allt är under kontroll..

 

Veckan Ris: Några som är lätt förkylda..

 

Veckans Ros: Snacka om vinnarskalle, men Bernt Arnesson borde väl stå i särklass..

 

Veckans Topp Tre: Stall Kenny som har tre andelshästar till start under Elitloppshelgen, en häst till start under Elitloppshelgen är få förunnat att ha, och de har en varje dag.

 

Veckans Starter: Seger för Miss Shape på Eskilstuna, andraplatser för Prawns på Solvalla och Lotto på Lindesberg.

 

/mats

Bloggarkiv