• BLOGG

Mäktigt i USA...

Ingången till Margareta Wallenius-Klebergs  mäktiga Hunterton Farm som ligger i Paris strax utanför Lexington Kentucky USA. Ingången till Margareta Wallenius-Klebergs mäktiga Hunterton Farm som ligger i Paris strax utanför Lexington Kentucky USA.
Vilka förutsättningar det finns att föda upp hästar i Lexington, stora kuperade hagar med mineralrikt gräs gör att ettåringarna ligger hästlängder före utvecklingsmässigt sen att dom är enormt förberedda för auktionen genom mycket träning redan i mitten av juli.

Ett besök på Logans är att rekommendera, golvet fullt av jordnötsskal och riktigt god mat. Efter ett besök på ACL Farm med underhållning av Goya så bar det iväg till Hunterton där Steve, Hellander och Davidsson  från Menhammar mötte upp och visade upp hela verksamheten med bla Giant Diablo och hennes helt otroligt vackra stoföl efter Donato Hanover.

Eftermiddagen ägnades åt att besikta hästar på auktionen.., 145 stycken hästar besiktigade vi under dagarna vi var där, varav sju inhandlades.

Onsdag blev det besiktning hela dagen med auktion på kvällen där ropades auktionens finaste sto in efter Chocolatier - Clever Catch.

Torsdag blev det besiktning på förmiddagen, trav på eftermiddagen på klassiska The Red Mile  och auktion på kvällen där handlades en hingst efter Glidemaster - Diminutive.

Fredag besiktning på förmiddagen, trav på eftermiddagen och auktion på kvällen där det handlades ett sto efter Yankee Glide - Alanis Blue Chip, sto Andover Hall - Natashas Kiss, sto Glidemaster - Wimbledon.

Lördag sovmorgon!! Trav med bla Kentucky Futurity och en överlägsen försök och finalvinnare i danskägde Wishing Stone, auktion med inköp av ett sto Cantab Hall - Dig that Girl och så avrundades det med en hingst Yankee - Glide - Secret Harmony.

Söndag = vilodag trodde jag, men då skulle det shoppas... Kenny hade köpt USAs största resväska fullpackad med barnkläder så nu kan alla i hans omnejd ha kläder dom fem närmaste åren!! Kanonresa är bara förnamnet..
 
Efter några vilodagar så är det nu full träning som gäller och klarar vi oss bara från regn så är banorna frystorkade och riktigt bra.. Alla är nymätta och det är lite blandad tillväxt för dagen..
Vi kommer att ta bilder på dom som saknas vid bra väderlek under veckan.

Kommer att kolla upp under veckan så att alla är friröntgade och att vi får plocka bort om det ev finns några lösa benbitar.. 23 st har klarat premieloppen, en har missat, hoppade 50m före mål och skadade sig, två stycken är importerade så dom får inte gå..
 
Veckans Ris: Trottex har varit på studiebesök i Lexington sedan 1977 men dom har fortfarande inte tagit lärdom av jänkarna när det gäller hur man ska lägga upp en auktion, visningsområdet var helt underbart där vi kunde titta på hästarna i lugn och ro utan att riskera sitt eget liv. 
 
Veckans Ros: I USA är det kultur med auktioner, och mat, det kan dom!!
 
Veckans Topp Tre: Candier, Frans Håleryd, Perfect Love.

//Mats
 

Bloggarkiv