17/10 Riktigt dåligt med lopp denna period, tränar på i väntan på besked från ägarna ang framtiden!

12/10 Gått sina underhållande jobb i sadel under veckan.

5/10 Offside gjorde en slät figur på Årjäng idag när hon knep sista pengen på en 18 tid!!

4/10 Det blev ett svårt femtespår på tillägg i ett ungdomslopp med Anton Sverre vid tömmarna. Hon startar i Årjängs lopp 10 ca 18.00

29/9 Hon har tränat på med sina galoppintervaller och siktar på lopp i Årjäng 5/10

23/9 Offside återföll tyvärr till gamla synder när hon galopperade, lite för laddad och då Anton fick hålla i ordentligt så slog hon ihop. Hon gick riktigt bra sen så formen verkar vara  bra! Vi kollar på nytt lopp om 10 - 12 dag.

18/9 Offside startar i Årjäng på lördag. Hon fick spår 1 i lopp 6 och det är ett lärlingslopp. Det blir Anton Sverre vid tömmarna som är duktig lärling hos G

14/9 Fortsatt fin i veckans intervaller, anmäler henne till start på Årjäng's marknadstrav, lördag 20/9

7/9 Galoppträning är det som gällt under veckan och allt verkar bra. Hon har gått över med 200 kr i de lopp som låg närmast i tiden så vi får kolla vidare.

31/8 Offside gick 1.16 1600 m på bra sätt på Färjestad. Nu blir det galoppintervaller kommande vecka, om allt är ok kan vi börja leta lämpliga lopp.

24/8 En normal träningsvecka om än mycket tunga banor. Det blev inget Årjäng utan vi kör på tisdag och åker då till Färjestad för ett skarpare jobb.

17/8 Offside var mjuk och fin i travet när vi körde 2100 m på 1.22 men fortfarande en aning trög sista biten. Vi väntar på svar av ett blodprov som är taget. Hon går ett galoppjobb på tisdag och ett rundbanejobb till i Årjäng på fredag.

10/8 Pigg och fin i veckans trav och ridintervaller. Vi kör intervaller på tisdag och åker till Årjäng och kör ett jobb på fredag så får vi se hur formen ser ut.

3/8 Offside var sliten efter starten i Årjäng och får träna på lite lugnt ngn vecka.

27/7 Trots en 6:e plats så var det inget tryck alls i Offside, efter en fin resa så var hon trött 600 kvar och 150 kvar blev det riktig soppatorsk, vi kollar upp henne i veckan..

25/7 Normal träningsvecka för Offside. Hon finslipade med intervaller på onsdagen och allt verkade bra inför starten på lördag i Årjäng. Henrik Rudqvist blir det som kör då Martina Lunde lämnade återbud under veckan. Lopp 4 med ett perfekt andra spår bakom bilen och start 18.40

13/7 En lätt återhämtningsvecka under sadel den här veckan. Om allt verkar bra så siktar vi på Årjäng den 26/7.

6/7 En fin andraplats (huvud och hals efter) för Offside efter en perfekt styrning av Magnus Jakobsson idag på Arvika. Nytt rekord och perfekt stil var extra plus i dag samt fler sköna poäng..Tittar efter nytt lopp om ngn vecka!

5/7 Offside har varit fin i intervallerna på rakbanan under veckan. Hon startar i Arvika på söndag med Magnus Jakobsson i vagnen i lopp 11 tyvärr även denna gång ett bakspår..

29/6 En normal träningsvecka, fortsatt fin. Startanmälan till Arvika på tisdag, nu är det bara att hoppas poängen räcker och att det blir ett bra spår..

22/6 Offside har tränat lugnt under sadel den här veckan. Intervallträning varvat med ridning är det som gäller kommande vecka.

15/6 Offside gjorde ett ok lopp igen från ett svårt utgångsläge och med en tung avslutning sista 800m ute i tredje spår, hon fick med sig ett 7e pris på en 17 tid. Nu laddar vi batterierna och siktar på start i Arvika den 6/7.

8/6 Allt verkar bra med Offside inför starten på tisdag. Hon har tränat på bra och fick avsluta veckan med några snabba intervaller på rakbanan.

4/6 Nu är det dags för ny start.
Det blir den 10/6 på Årjäng.
Tyvärr fortsätter vi att ha otur med spårlottning, denna gången blev det spår 11 över 2140m.
Lopp 8 som hon startar i går kl 14:28. Vår kusk är även denna gång Olov Mikkelborg som gjorde en mycket bra styrning senaste starten samt att de verkade trivas tillsammans.

28/5 Igår gjorde Offside ett klart godkänt lopp på Momarken som 5a, tiden blev 18,4 över 2600m.
Offside var mycket lugn och harmonisk före start och enligt kusken lättkört och reglerbar. Om allt är ok efter starten så anmäler vi till Årjäng den 10/6.

25/5 Offside var mjuk och fin efter starten på Färjestad. Har gått ridträning den här veckan, vi fick ställa in fredagens galoppintervaller då banan var under vatten efter ett riktigt skyfall. Hon kommer att ridas på måndag och sen är det bara att ladda för Momarken på tisdag!

21/5 Offside gjorde ett klart godkänt lopp som 7:a på Färjestad. Det fattas ännu lite snabbhet i benen men ork fanns det.
Vi provar nu därför att gå ut på Momarken den 27 maj då vi kom med i ett lopp över 2640 m . Vi hade lite otur med spåret då
det blev 11:e spår av 12 hästar. Vår kusk denna gång är Olov Mikkelborg.
Starten kommer att ske ca 18.50.

18/5 Offside har nr 15 i lopp 10 på Färjestad i morgon, loppet startar 15.04 I sulkyn sitter Niklas Benzon som för dagen kör i ett bra flyt.
 Besvärligt läge men vi får hoppas på ett bra lopp så att vi får ännu några poäng vilket ger större möjligheter att komma med i lämpliga lopp framöver. Offside avslutade veckans träning med några snabba intervaller och allt verkade helt ok.

11/5 Bra träning även den här veckan. Galopp intervaller på tisdag och ett 1.22  2100m (tung bana) i årjäng på fredag. Nu anmäler vi till i första hand  Färjestad, sen är det ett flertal lopp på olika banor att anmäla till framöver.

3/5 Offside har gått galoppintervaller och ett mycket bra jobb på Årjäng, 1.22 2100m varvat med dressyrjobb den här veckan. Vi kör likadant nästa vecka innan det blir anmälan till Färjestad som blir först ut den 19/5.

27/4 Offside tränar på med galoppintervaller och går vanliga intervaller för vagn samt dressyr, kommer att gå jobb på Årjäng på lördag. Vi siktar på start 17,19 eller 23 då det inte finns ngt lämpligt tidigare.

19/4 Inget flyt med anmälningarna, först Momarken sen första reserv på Axevalla och sen femte reserv på Biri!! Kollar vidare efter lämpiga lopp och tränar på under tiden.

10/4 Offside var anmäld till Momarken på skärtorsdagen men poängen räckte inte till start då hon var 3e reserv på listan. Vi letar nya lopp och anmäler direkt då hon tränar fortsatt fint.

3/4 Så var då äntligen dags för start! Efter en fin värmning så var det dags för lopp och från ett dåligt spår 7 så öppnade hon bra och kom ner i tredje par utvändigt, det visade sig dock att hon hade fått rygg på en riktig lus....... Dom tre täthästarna drog iväg långt före resten av fältet, ca 700 m kvar vred Mikkelborg på och Offside avslutade klart bäst till en fin tredjeplats på nytt rekord, FELFRI!! Loppet kan ses om ni går in på stallbroman.se och klickar på bloggsidan där finns en ruta med Rikstoto Direkt lopp 2 på Bjerke.

30/3 Offside var riktigt fin i dagens intervaller så allt verkar ok inför Bjerkes lunchtrav på torsdag.

27/3 Offside startar på Bjerke torsdag 3/4 från spår 7 med Mikkelborg som driver, mer info kommer!

27/3 Poängen räckte inte för start på Momarken men hon är nu anmäld till Bjerke på torsdag nästa vecka!

23/3 Offside har gått dressyr och galoppintervaller på bra sätt den här veckan. Hon är anmäld till start på Momarken nästa söndag, vi får se om poängen räcker så hon kommer med i loppet! Återkommer under veckan med mer info.

15/3 Offside startade i ett provlopp på Färjestad idag. Travade 2100 m på 1.20.5 på tung bana med gott om krafter kvar och skötte sig perfekt från tredje par invändigt hela vägen. Vi kollar i proppen efter lopp och startar i gång henne!

9/3 Kanonjobb av Offside på Årjäng. 1.22 utvändigt häst på blöt bana! Bra trav och gott om krafter kvar gör att vi anmäler till provlopp på Färjestad nästa lördag.

2/3 Tro det eller ej men i onsdags så gick det att köra på Årjäng!! Trots 3 sekunder tung bana och vinterskor så travade Offside 1.25 på bra sätt. På söndagen gick hon 8 intervaller på rakbanan, mycket pigg och med 72 i puls! Förhoppningsvis nytt jobb på banan nästa veck

23/2 Verkar vara helt omöjligt att få till bra banor nu?? Offside tränar på bra och ser riktigt fin ut, kör banjobb så fort tillfälle ges...

16/2 Det är riktigt stora problem med travbanorna nu. Årjäng är stängd, där är det tjälossning och på Färjestad hade dom djupharvat på fredagen för att sedan stänga för snöstormen på lördag. Som tur är har vi kunnat träna på riktigt bra och avslutade veckan med 10 st 700 m galoppintervaller på rakbanan med en puls på 74. Gör ett nytt försök att åka in till Färjestad under veckan..

9/2 Riktigt tuff träningsvecka för Offside med intervaller och dressyr. Tränar på tufft även kommande vecka. Om det är ok bana så provar vi att köra ett jobb på lördag i Karlstad.

2/2 Riktigt fiasko blev det på Färjestad! När vi kom dit så var banan stängd, dom hade fått ett par dm snö och ingen plogade?? Nu får vi träna på hemma och ha henne riktigt på g när banan öppnar igen efter rallyt!

26/1 Har ridit intervaller och dressyr blandat den här veckan. Dom har spolat isbana i Årjäng och då måste man ha riktigt vassa broddar i skorna och det avstår vi helst från då det sliter hårt på hästarna. Vi rider på i början av veckan i snön och åker in till Färjestad i slutet av veckan. Hon är riktigt fin i jobben..

19/1 Vi gjorde en vet kontroll på Offside på måndag, inga reaktioner så det är bara att träna på. Hon har gått intervaller under sadel i snön på bra sätt. Rider intervaller även på tisdag och sen blir det Årjäng i slutet av veckan.

12/1 Var tvungen att sätta på Offside vinterskor igen. På den mycket tunga banan så passade det inte med broddar, hon gillar verkligen inte dessa föutsättningar! Vi kör 2 intervalljobb den kommande vecka + ridjobb, så hoppas vi att vädret och banorna blir bättre framöver..

5/1 Offside gick ytterliggare ett 1.23 jobb 2100m på Årjäng. Hon svarade riktigt bra på förra jobbet och var klart förbättrad med ny balans, rappare i steget och med full spänst. Fortsätter med samma upplägg ytterliggare en vecka och avslutar med ett nytt jobb på banan. Om allt är ok efter det börjar vi titta efter passande lopp........

29/12 Offside gick 1.23 på småtung bana 2100m i Årjäng. Hon var riktigt pigg och laddad,
lite tung i balansen med järnskor och broddar gör att vi får sätta på
aluminiumskor till nästa vecka. 8 st intervaller på rakbanan på tisdag och
en ny vända till Årjäng på fredag med ridning däremellan!

22/12 Offside har varit riktigt fin i både ridträningen och intervallerna på rakbanan den här veckan. Vi kör ett jobb till på rakbanan och åker sedan till Årjäng på fredag (om banan tillåter) för ett första test på rundbanan.

15/12 Offside har rids dressyr intensivare nu då det är besvärliga banor att köra på. Vi kör ett par intervalljobb till ( så fort rakbanan tillåter) innan vi åker in till banan och testar!

8/12 En klar förbättring blev det efter behandlingen. Mycket mjukare och rakare i ridningen, fortsatt fin i intervallerna på rakbanan. Fortsätter att träna på likadant även nästa vecka. Hon är vinterskodd med broddar nu.

1/12 Offside har behandlats med antinflamatorisk medicin då hon fortfarande är öm i och stel i höger rygg/lårmuskel. Hon jobbar fortsatt på med dressyren och har skrittats under veckan. Hon går intervaller på rakbanan igen nästa vecka..

24/11 Kör nu intervaller 6*700m 2 ggr/veckan och rider dressyr ca 1 timme 2ggr/veckan, fin i intervallerna men fortsatt stel i ridningen!

17/11 Är nu i full gång med träningen, hon är fortfarande stelare i höger sida när hon rids i dressyr men var fin i intervallerna på rakbanan. Mycket bra styrka och en puls på 60 var strålande.

10/11 Offside har gått och skrotat i hagen och haft det bara bra. Nu joggar vi igång henne varvat med dressyrträning och om det ser bra ut kör vi några lätta intervaller på rakbanan i slutet av veckan.

3/11 Offside har lämnat Flemming Jensens träning och är nu hemma på gården i Åmotfors. Hon är ordentligt sliten och får ta det lugnt kommande vecka.

8/10 Case Closed!

1/10 Offside startar på Aalborg måndag 7/10 i lopp 5 med Flemming i sulkyn över 1600 m med autostart!

29/9 Så har då Runar äntligen fått kontakt med Flemming och han säger att han anmält men att hon har för lite poäng för att komma med i loppen. Måndagen den 7/10 så har hon ett passande lopp som hon kommer att anmälas till. Hon har tränat på rejält efter förra starten och hon är mycket starkare nu, det är helt klart lopp som hon behöver säger Flemming!

8/9 Den efterlängtade starten på Aalborg för Offside slutade med en galopp 1200 m före mål! Hon kändes fin både före och efter galoppen som kom helt omotiverat sa Flemming. Vi tittar efter nytt lopp och anmäler direkt nästa vecka var tränarens besked.

30/8 Första riktiga starten för Offside blir på Aalborg 4/9 lopp 2 med spår 10 Flemming kör. Loppet visas på ATG live med start 15.33!

27/8 Nu visade det sig att det var ett kvalopp som hon var ute i!!! Det fanns inga lopp som passade i tiden sa Flemming så jag körde ett jobb under tävlingsförhållanden. Offside gick 1.18.3 2100 m med en avslutning på 1.12 sista 700 m på bra sätt, start om 12-14 dagar om allt verkar ok!

21/8 Offside startar på Aalborg måndagen den 26/8 med Flemming i sulkyn!!

14/8 Offside fortsätter att gå sina ridjobb och blir allt starkare. Hon börjar få in tekniken med att jobba i den lösa sanden nu,  vi provar att starta henne nästa vecka säger en nöjd Flemming!

26/7 Flemming ringde och sa att det blir start på Aalborg om två till tre veckor. Hon behöver lägga på sig lite mer muskler, det fattas några ridjobb till innan det är dags att börja starta!

23/7 Så har då Flemming testat Offside i ett sulkyjobb och hans kommentar var POSITIVT! Vi rider på ett par veckor till och sedan kör vi ytterliggare ett jobb så får vi se om hon gåfortsätter att utvecklas!

17/7 Offside går 4 st intervaller i djupsanden och det klarar hon utan att vara trött, det normala är 4-6 st för starthästarna. På måndag går hon in till banan på Aalborg för att gå ett snabbare test för vagn.

1/7 Så har det kommit en träningsrapport från Flemming! Hon går travintervaller i djup sand under sadel. Hon fick ordentlig träningsvärk efter några intervallpass och det är helt normalt när det blir nya muskler som får jobba. Nu får hon jobba så mjölksyran sprutar ur öronen!! Det tar troligen ett par veckor till innan hon blir van träningen säger Flemming..

23/6 Väntar på träningsrapport från Danmark..

16/6 Så har då Offside installerats på Flemmings gård Hjallerup. Nästa vecka kommer en första träningsrapport.

9/6 På tisdag tar Offside färjan över till Danmark. Hon kommer att tränas av Flemming Jensen.

4/6 Offside blev ombehandlad. Då det var en mycket liten reaktion så kan hon träna på för fullt om en vecka. Angelica fortsätter att motionsrida henne varje dag även kommande vecka.

29/5 Offside motionsrids fram till återkollen nästa vecka, pigg och glad hälsar Angelica.

22/5 Offside har genomgått en veterinär undersökning i dag och har behandlats. Det blir en återkoll om ett par veckor, hon motioneras under sadel kommande veckor.

10/5 Offside har lämnat Lökene och Stall Goop under veckan.

 

5/5 Katastrofinsats på Åmål idag!!

 

1/5 Offside startar på söndag i Åmål över 1600m från spår 2 med Björn i vagnen. Hon har tränat på fint efter senaste starten och det var fortsatt + i senaste jobbet säger Ewa Lena..  

 

17/4

Hej delägare,

 

Offside gjorde ett klart godkänt lopp på Momarken på en seg bana men blev ändå bara 6:a.

 

Offside hade lite otur och blev hängande i dödens och höll farten bra efter att tappat lite i sista kurvan.

 

De som vill se loppet kan t ex gå in på Stall Broman hemsida under flik Blogg och till höger på denna sida finns

 

en länk till Rikstoto direkt.

 

Ha dä bra så hoppas vi hitta nytt lopp så snart som möjligt

 

Runar

 

 

14/4 Anton körde jobb med Offside på fredag och han var nöjd och det var + på genrepet. Nu hoppas vi på en bra prestation på tisdag!

 

9/4 Offside startar på Momarken 16/4 i ett ungdomslopp med Anton Andersson i vagnen. Hon sköter träningen fortsatt bra och nu är det nog ett måste att vi får lite poäng för det blir tuffare att komma med i loppen framöver.

 

31/3 Offside har fortsatt tränat bra med ett pass i backen och ett jobb på rundbanan och vi anmäler till Färjestad nästa vecka säger Olle.

 

22/3 Lars Broman var på Lökene i måndags och kollade Offside. Han hittade låsningar i ryggmusklerna som behandlades med massage. Hon kommer att ridas (dressyr) i skogen för att få en bättre rörlighet/mjukhet i muskulaturen samt massage efter snabbjobben. Hon gick ett lätt jobb på tisdagen för att på fredag testas i ett tuffare jobb och hon var mycket bra då och gick med spänstiga ben över mål. Hon kommer att anmälas till start så fort Björn hittar lopp som passar hälsar Ewa Lena.

 

17/3 Offside blev kollad av veterinären och man böjde henne utan några reaktioner, halsen var perfekt och blodprovet visade inga fel. Hon hostade efter loppet och dagen efter men inget mer så man tror att hon hade en infektion under veckan som flera andra har haft i stallet. Ewa Lena körde intervaller i backen i fredags utan några konstigheter. Hon kommer att gå ett tuffare jobb på Lökene nu på fredag och är det inga problem så anmäls hon till start.

 

10/3 Det blev soppatorsk för Offside redan efter ett varv och hon kommer att kollas upp av veterinären på måndag..

 

7/3 Offside startar på Färjestads lunchtrav på fredag, från ett fint sjundespår har Olle fina möjligheter att komma iväg utan störningar. Alla förberedelser ser bra ut och nu hoppas vi att hon lärde sig ngt av förra loppet..

 

3/3 Nu har vi kört några tuffare jobb med Offside under veckan som hon löst på bra sätt. Anmäls till Färjestad's lunchtrav som körs på fredag 8/3 hälsar Olle..

 

22/2 Har varit och besökt Lökene idag och Offside har tränat fortsatt fint efter starten på Eskilstuna och kommer att anmälas för ny start nästa vecka säger Olle!

 

13/2 ÄNTLIGEN! Efter att Olle grävt djupt i sin balanseringskonst så hittade han rätt under måndagen och som ett trollslag var hon stabil och fin i travet, sen att hon åkte dit mot en smygkörd häst är inget att säga om! Hon fick gå på 800 m kvar ute i spåren på en inte allt för lättsprungen bana då snön vräkte ner, så fick hon då komma i mål med lite nya poäng och framför allt ett förbättrat självförtroende.

 

10/2 Inte hjälpte det med ny utrustning, galopp efter 100 m och så var den dagen förstörd...

 

6/2 Björn var helnöjd med måndagens finslipning där det testades ny utrustning som Offside kommer att ha i morgon, så nu är det upp till Olle att hålla tungan rätt i mun!! Men inte nog med det på tisdag den 12 åker hon till Eskilstuna för nya tävlingar där kör Björn.

 

1/2

Hej Delägare,

 

Nu har Goop hittat ett lämpligt lopp och vi får hoppas att vi slipper brodd då detta ökar risken för galopp.

 

Offside kommer att starta på Momarken den 7 Februari i Lopp5 vilket startar 14,24.

 

Det är ett lopp över 1640m med autostart och vi har fått startspår 5 och det kommer att bli Olle som sitter i sulkyn.

 

Allt verkar bra så nu är det endast vädret vi kan skylla på om vi inte skulle få ett resultat.

 

Mvh

 

Runar

 

 

20/1 Sen uppdatering pga datorhaveri! Det var så att Offside fick startförbud efter senaste starten då hon galopperade. Det som var problemet var att ingen hade uppmärksammat det utan det kom fram när hon anmäldes till Färjestad. I stället så blev det ett kvallopp på Färjestad. Hon kvalade in på en 19 tid med några galoppsteg efter hundra meter. Björn körde under 16 tempo i 500 m och han tyckte att hon kändes riktigt fin. Hon kommer att anmälas så fort det finns lämpligt lopp och att hon kan gå utan broddar i framskorna sade Björn efter loppet.

 

6/1 Offside fortsätter att träna på efter senaste starten och det ser fortsatt bra ut. Hon kommer att starta på Färjestad den 14/1.

 

30/12 Det blev pannkaka av starten på Färjestad!! Det började med en missad start, trots det så hamnade hon i tredje inner för att komma ut i andra par utvändigt efter femhundra meter och då såg allt riktigt bra ut. Då kommer det en häst i tredje spår samtidigt som man sänker tempot ordentligt i täten. Då blir hon riktigt pigg och går upp i vagnen på framförvarande och när Björn skulle hålla henne tillbaka så blir det en förödande galopp och dagen är förstörd. Hon travade perfekt och var blank och fin i pälsen, hon har växt några cm till under tiden som hon har tränat på. Vi anmäler så fort vi hittar lämpligt lopp säger Goop.

 

20/12

Äntligen är Offside hel och fräsch, på årets sida dagar den 27 dec blir det start på Färjestad. (Första segern kom den 29 dec så det är kanske en bra tid för henne)

 

Offside kommer att starta i lopp 1 kl 12.20 och har lottats till spår 2 med Björn som kusk. (Han har även en till tillstart men valt Offside)

 

Offside står bra inne trots hårt motstånd då loppet är öppet för ston upp till 165 000:- det är dock tillägg vid 55 000:- och Offside har i dagsläge 46 800:-.

 

Hon har tränat riktigt bra och känns stark nu. Jag hoppas hon ska göra en bra prestation trots att hon måste gå med skor fram samt att det var ett tag sen hon fick ett riktigt lopp i kroppen säger Goop.

 

De jag inte träffar vill jag på detta sätt önska en GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT TRAVÅR.

 

 

09/12 Offside har tränat på med rejäla jobb under veckan och hon har blivit bättre och starkare för varje vecka, äntligen riktigt fin säger Olle

 

02/12 Offside har sett fin ut i veckans jobb hälsar Olle, fortsätter att träna på ngn vecka till innan hon är klar för start.

 

25/11 Offside gick ett lättare jobb på fredagen och hon var fin igen, hon går med sk PG skor fram. Hon kommer att gå ett tuffare jobb på rundbanan här på Lökene nu på måndag säger Björn.

 

18/11 Det blev inte det utropstecken som alla väntat sig när Björn körde ett skarpt jobb inne på Färjestad i måndags. Ett sömstick när man bytte skor gjorde att hon blev ordentligt hovöm och det blev en tur till smedjan efter jobbet. Det tar några dagar innan det släpper. Hon går jobb direkt som hoven är ok.

 

11/11 Offside har gått både rundbana och intervaller i backen under veckan men rundbanan var mycket dålig av allt regnande så det blev ett prov utan värde! Hon kommer att gå jobb på Färjestad i morgon måndag ngn gång mellan 8.30 och 9.00 om ni vill åka dit och titta, vi hoppas att det slutar att regna så man kan köra på ett bra underlag!

 

4/11 Rundbanejobben fick ställas in pga allt för dåliga banor under veckan. Vi har kört på ordentligt med intervaller i backen den här veckan där banan var mycket bättre. Björn sa att Offside såg kanonfin ut och kommer att gå jobb på rundbanan nästa vecka.

 

28/10 Offside har gått intervaller på rakbanan den här veckan och hon var mycket mjuk och fin  hälsar Eva Lena. Fortsätter att jobba på allt tuffare nästa vecka.

 

21/10 Offside har körts långsamt den här veckan och allt ser riktigt bra ut! Hon börjar gå snabbjobb kommande vecka säger Eva Lena!

 

14/10 Offside har skrittats den här veckan och börjar tränas på onsdag!

 

10/10 Så har Offside varit på återbesök hos vet Tornell i Ängelholm och hon ombehandlades i ryggen, det var lite rester kvar som han kunde se med ultraljudets hjälp, hon har svarat mycket bra på behandlingen och det var stor skillnad när hon longerades. Nu ska hon skrittas i tio dagar sedan är det full träning som gäller!

 

30/9 Offside har joggats lugnt den här veckan och känns fin hälsar Eva Lena, börjar gå intervaller på måndag!

 

23/9 Offside har skrittats efter behandlingen och börjar joggas på måndag.

 

18/9

Hej Delägare,

Nu har Offside fått en riktig genomgång!

Mats var ner till vet Jonas Tonell i måndags (för övrigt Sveriges veterinär för OS hästarna i London) Han har sin praktik i Ängelholm, där det var undersökning hela dagen.

Vid kontroll av kotor var inget fel som kunde upptäckas. Vid longering såg det ändå inte helt perfekt ut så Jonas gick in och tittade i ryggslutet med ultraljud.

Där han upptäcker att Offside ännu inte är färdigväxt (även flera av oss har ju också sett hur hon på senaste tiden växt till sig och då har kanske inte alla delar hunnit riktigt med).

Det togs också röntgen för att inget skulle missas, så nu är hon verkligen helt genomgången.

Hon fick sig dock en rejäl kortison kur i ryggen och skall de närmaste veckornas tränas lätt för att se hur hon reagerar och sedan blir det återbesök hos Jonas den 8 Oktober.

Är allt OK då genom att hon svarat på behandlingen så får det bli några veckors träning för att komma i form.

Då läget för tillfället inte är helt klart med Offside får vi göra en avstämning efter 8 oktober och se om hon svarat som vi tänkt oss.

Ser allt bra ut den 8 oktober så tränar vi fram till en ny start och därefter tar vi ett avstämningsmöte om framtiden för vår tappra Offside.

Mvh

Runar

 

9/9 Offside går sitt kvalopp på Färjestad's lunchtrav med Björn i vagnen på torsdag, veckans träningsrapport går i dur!

 

2/9 Offside har tränat på med intervalljobb den här veckan och allt ser fortsatt bra ut och hon kommer att anmälas till kval direkt hälsar Eva Lena!

 

26/8 Offside startade på Åby i torsdags, alla förberedelser var helt på topp, bra blodvärden mycket mjukare och framför allt piggare + barfota runt om. Efter en mycket fin värmning så var förhoppningarna stora. Klev i väg bra från start trots svårt startspår och övertog ledningen för att bli avlöst av favoriten, när sedan när det kom hästar bakifrån så blev hon alldeles för för pigg och slog i hop och galopperade. Problemet är att hon har galopperat tre ggr nu och måste gå ett kvalifiseringslopp innan hon får starta på nytt!! Känns lite konstigt med en häst som har toppform men är lite för laddad.. Vi plockar av det helstängda huvudlaget och dövar henne lite mer sen så kör vi sa Olle!!

 

19/8 Offside verkar ha tagit loppet på bra sätt och ser fortsatt fin ut i träning. Ny start på torsdag på Åby från spår fem med voltstart, ett stolopp med Olle Goop i vagnen.

 

12/8 Sista söndan på semestern och nu var det äntligen dags för ny start för Offside på Mantorptravet.

 

Jag och Mona kom dit och träffade Ewa-Lena och Offside i stallet. Offside helt cool denna gång. När Björn kom ut och värmde såg dock till och med mitt hästöga att hon såg mycket stel ut, men Ewa-Lena sa "Ingen fara, sån är hon jämnt"

 

I provstarten var det en annan häst och hon var helt plötsligt spänstig och fin – och nog har hon väl också lagt på sig några kilon under sommaren – och gick först i rygg, men speedade sen bra.

 

Starten gick och 8 Lady Verona och 3 Natalie Crown kivades om spets och första 500 gick efter 10,8. Björn tog det lugnt och hamnade så småningom i rygg på 9 Picania i femte utvändigt.

 

800 kvar gick 9 Picania på i tredjespår och Björn hängde på mycket fint. Hon såg bländande ut i 200 meter, men sen var det slut på det roliga – Offside snubblade och föll i galopp.

 

Jag pratade med Björn efteråt och han sa "Hon snubblade och jag hade allting kvar i det läget". Detta efter ett första varv i trakterna av 13,5! Vinnaren landade på 15,4 och jag är säker på att Offside hade varit med på målfotot utan galopp.

 

Summa summarum – tråkigt med galoppen, men oj va fin hon såg ut! Tar hon nu bara det här loppet på rätt sätt, så blir det riktigt roligt i nästa start.

 

Det sägs att Offshore Dreamare är lite sena och nu ser det verkligen ut att kunna lossna ordentligt.

 

Trots allt ganska korta 30 mil hem...

 

Håkan

 

 

8/8 ÄNTLIGEN, nu har Offside varit frisk ett antal veckor och tränat bra samt lagt på sig ett antal kg.

 

Olle sa för 2 veckor sedan att hon kändes bättre än tidigare så vi får hoppas att allt nu är bra.

 

Nästa start blir på Mantorp Söndagen den 12 augusti i ett stolopp som är stängt på 55000.

 

Distansen är 1600 m och spåret blev 11 vilket kanske inte är det bästa men nu är hon igång igen.

 

Ni som inte har tänkt er åka till Mantorp hoppas jag får se på Arvikatravet vilket är en bra uppladdning.

 

Hälsningar

 

Runar

 

 

22/7 Offside har gått intervaller i backen och ett rundbanejobb efter 1.24 den här veckan. Olle som kört henne tyckte att hon var riktigt fin nu och kändes klart på gång.

 

8/7 Offside har gått jobb måndag och torsdag den här veckan, allt bättre spänst och styrka meddelar Janne som kört henne i veckans jobb.

 

1/7 Offside ser fortsatt fin ut och tränar på bra. Hon har jobbat på med intervaller två ggr i veckan och det är dags att köra ett jobb på rundbanan nästa vecka säger Björn Goop.

 

17/6 Offside har jobbat på med intervaller på rakbanan och hon har även gått intervaller i backen den här veckan och allt verkar bra!

 

9/6 På onsdag var Offside på kontroll hos veterinären och allt var ok, så nu tränar vi på lite lugnt den här veckan säger Olle Goop.

 

30/5 Offside var på återkoll hos veterinären och det var mycket bättre men det behövdes en behandling till i kotan och hon kommer att kollas på måndag!

 

22/5 Offside behandlades i en framkota i går av veterinären och kommer att kollas igen nästa måndag!

 

20/5 Offside travade inte riktigt som hon brukar och när jag skulle köra till kort efter start så slog hon ihop och galopperade, vi kommer att kolla upp henne på måndag säger Olle Goop.

 

15/5

Hej Delägare,

Idag gick det inget vidare.

Offside kändes bra i värmningen men var hetare än vanligt i boxen.

Det blev galopp när Olle försökte driva på för spets och därefter visade hon ingen vilja utan det blev förnyad galopp efter 500 m.

Möjligen drog hon lite på ett ben efter 1:a galoppen men Olle trodde inte det var något allvarligt

utan det troliga är att vi siktar på nya start inom en snar framtid.

Bättre lycka nästa gång

Runar

 

 

12/5 Offside startar på Färjestads lunchtrav på tisdag, hon har varit riktigt fin i veckans snabbjobb säger Olle Goop som även kommer att köra henne i loppet!

 

4/5 Offside har gått långsamt den här veckan efter att ha blivit avmaskad och vaccinerad. Hon börjar gå snabbjobb nästa vecka. Hon ser riktigt fin ut hälsar EwaLena!

 

25/4 Offside startar inte på Årjäng pga karenstiden för behandlingen!

 

 22/4 Offside har vilat den här veckan då hon är åtgärdad, dels är hon sydd för att hon suger luft och hon hade även en liten reaktion i en framkota som behandlades. Hon kommer att motionsköras nästa vecka hälsar Ewa Lena.

 

 

16/4 Ja, det blev ytterligare en 3:e plats som får ses som ett klart godkänt resultat trots att det lilla extra fattades på slutet. Offside startade mycket bra och tog ledningen och släppte genast till Aroma Grim vilken öppnade på 15,5 första 500m. Åke Svanstedt med Klöver Dam E kom upp utvändigt så Björn satt fint till i vinnarhålet med en elegant travande Offside. Magnus sänkte tempot till 19,5 med Aroma första 1000m men hade inget att sätta emot Klöver Dam över upploppet som vann säkert med Aroma och Offside på behörigt avstånd. Offside travade sista tusen efter 15.5 Tiden för Offside blev 17,4 vilket var nytt rekord med en sekund!

 

Jag pratade med Björn efter loppet som var nöjd men saknade det lilla extra på slutet, han trodde att det kunde vara att hon "drar tjyvluft" vilket gör att de blir uppblåsta och mattas onormalt. De skall sy ihop henne för att minska detta, i Italien och Frankrike görs det så på nästan alla ston så det är inget stort ingrepp utan enda uppehållet blir för karenstiden på bedövningen.

 

Vi får vara nöjda och har en häst som travar mycket bra och kan vara med där framme i varje start.

 

Vi ser fram emot nya starter nya möjligheter.

 

/Runar

 

 

13/4 Offside gick ett rundbanejobb på tisdag och ett rakbanejobb på fredagsmorgonen och Olle som kört henne tyckte hon var riktigt fin i jobben så det verkar som loppet senast har gjort henne gott! Startar på söndag i lopp 2 på Årjäng med första start kl 14.00

 

7/4 Offside är pigg och glad efter starten på Årjäng. Hon har gått lugna återhämtningsjobb under veckan och allt verkar bra.

       Glad Påsk!

 

2/4 Det blev en 3:e plats med mersmak.

Offside togs lugn i 4:e ytter med jämn fart efter 18,5 första 1000. När Bet Me attackerade bakifrån med varvet kvar följde Björn med i rygg utan problem. I sista kurvan trodde Björn fortfarande på chans trots vida spår. Det ebbade tyvärr ut sista 50 m men Offside gjorde ett BRA lopp med 16,0 sista 500 och det ute i spåren. Björn var nöjd med prestation men Offside fick inte fäste då det överst var ett löst skikt på banan med hårt under. Det provades även med barfota fram som utföll till belåtenhet då det redan fina steget blev flackare och mera vägvinnande.

 

/Runar

 

 

28/3 Offside startar på söndag 1 april i Årjäng från spår 8 bakom bilen i lopp 10 med Björn Goop i sulkyn med första start 14.55!

 

26/3 Offside har tränat på med intervaller och backträning, har idag gått rundbanejobb och hon var fortsatt fin meddelar Olle Goop, hon är anmäld till Årjäng på söndag 1/4.

 

 

16/3 Offside har tränat på riktigt bra efter jobbet på Färjestad, Björn var nöjd med henne och hon startar den 25/3 på Färjestad hälsar Ewa Lena!

 

8/3 Olle Goop rapporterar att Offside var riktigt fin på 1.20 1600m på Färjestad och gick med bra spänst och mycket krafter kvar över mål, letar lämpligt lopp till henne direkt.

 

5/3 Offside går banjobb på Färjestad ca 9.30 i morgon!

 

4/3 Offside är riktigt fin och har tränat på bra nu några veckor med en blandning av backträning och intervaller på rakbanan. Hon kommer att åka in tillFärjestad under veckan för att gå rundbanejobb där då banan på Lökene är mycket tung och lämpar sig inte för snabbare träningsjobb meddelar Ewa Lena.

 

26/2 Ewa Lena återkommer på måndag med träningsrapport efter några dagars ledighet!

 

7/2 Offside var på återbesök hos veterinären och hon hade svarat bra på behandlingen av framknäna som var helt bra, däremot hittade man lite hälta på en framkota som behandlades. Även magen har svarat bra på behandlingen. Ewa Lena börjar träna Offside med början på måndag.

 

27/1 Offside har varit på besök hos veterinären under onsdagen och det blev behandling av båda framknäna och även några dagars behandling för magen som inte hämtat sig riktigt efter foderbytet, några dagars vila och sedan lätt jogging tills återbesök om tio dagar meddelar Eva Lena.

 

20/1 

Hej Delägare,

Ja, tyvärr blev det inga pengar denna gång men Offside gjorde ett fullt godkänt lopp.

Hon har haft en liten infektion under veckan som hon troligtvis inte riktigt återhämtat sig från men Björn gav henne ett

fint lopp som säkert är nyttigt för framtiden. Loppet öppnades på 16,2 för att bedarra till 19,0 första 1000 där Björn hade hittat 4:e inner position.

När Björn var med i anfall 500 kvar gick det riktigt fort för täthästarna som gick 14,3 sista 500. Det blev slutligen en 8:e plats på tiden 18,5 som var

nytt rekord för henne.

Bra men ingen topp prestation är väl en lämplig summering.

Med vänliga hälsningar

Runar Johansson

 

13/1 Ny start, återigen på Åby den 19:e nu med Björn som driver.

 

12/1 En tredjeplats på Åby!

 

Igår var det jag och Ulf Ljungdal som var ner på Åby och tittade. Tänkte bara skicka en liten beskrivning igen.

 

Denna gång var det jag och min fru, Mona och Ulf Ljungdal som var nere på Åby och tittade på Offside. Sommarbana denna gång även om det återigen blåste ordentligt.

 

Ewa Lena var ute i en lugn värmning först och konstaterade att allt var väl. Sedan gjorde Olle en snabbare värmning med Tamila Pearl och Björn på utsidan. De speedade ordentligt sista 300 och såg båda två mycket fina ut med Offside nosen före.

 

Annika hade med mycket god smörgåstårta från Kil som hon bjöd på i logen. Stämningen efter Björns fantastiska facit de senaste dagarna var mycket god. Det är verkligen kanontrevligt att komma till Goop och Åby – stallarna kanonfina, logen en höjdare och man träffar många trevliga travmänniskor varje gång.

 

Olle berättade att han skulle köra med samma balans som sist gång och han verkade återigen så där trevligt nöjd ut – men det kanske han alltid gör... - så vi såg fram emot loppet.

 

Med en häst struken var det bara fem hästar kvar och Offside fick ett betydligt trevligare tredjespår. Starten gick och Olle gled till spets med Björn och Tamila Pearl i rygg. Första 500 avverkades på 22,9 med alla hästarna på rad. Första 1000 gick på 21,5 och 800 kvar gled Björn ut i andraspår men tempot höjdes inte förrän 500 kvar.

 

I kurvan gick det fort men ganska snart in på upploppet hade Björn kopplat greppet och på de sista metrarna fick Offside också släppa ifrån sig andraplatsen. Sista 500 gick på ca 1.15 så när det gick som fortast i sista sväng bör de ha varit ner i 13-14 fart.

 

Olle berättade att Offside hade varit trött i mål och han kände redan i sista kurvan att det var lite "slakt i linorna". Offside är nyvaccinerad och har också bytt foder nyligen och det kan hända att detta satt ner henne lite grann för som Olle sa " hon brukar inte bli trött".

 

Planerna de samma som efter förra starten – "tar hon denna start bra så fortsätter vi starta".

 

Hon visade återigen att hon har en bra speed och om orken är på topp nästa gång blir hon farlig och faktum kvarstår – felfri har hon aldrig bommat plats.

 

Håkan

 

 

08/01 Offside verkar ha tagit senaste loppet bra, har tränat på normalt och är fortsatt mjuk och fin tycker Ewa Lena. Offside startar på torsdag 12/1 i lopp två på Åby med endast sex hästar till start från spår fyra, det är åter Olle som får förnyat förtroende.

 

02/01 Offside's andra start.

 

Resegänget till Åby denna gång bestod av undertecknad, Mats Broman och min travgalne svåger och svägerska. På Åby var det riktigt oväder, det blåste småspik och regnade, men då vi sena kom fram till Åby såg vi slutet på Offside's värmning. Allt såg fint ut även om Mats blev bekymrad över banan – det låter som om de springer på asfalt, muttrade han oroligt.

 

I stallet märktes klar skillnad mot förra gången. Då stod Offside helt cool och undrade vad alla gjorde, denna gång hade hon fattat – det är snart dags att springa och var mycket mer alert.

 

Olle tyckte att hon blev lite framtung förra gången och hade satt på lätta aluminiumskor fram för att bättra på balansen. Han verkade så där lagom nöjd och trots oväder lät han mycket positiv när han sa att "jag kommer inte att ladda från start, när det blåser så här mycket."

 

Inför starten tog vi oss upp till Gooparnas loge – fantastiskt fin med bästa utsikten på banan och gott fikabröd – tack för det! – och vi som i vanliga fall vill stå vid staketet var väldigt nöjda med att vara inomhus.

 

Starten gick och Olle hittade vinnarhålet och favoriten galopperade, ledaren stack iväg mycket fort första 300 metrarna, men när Olle petade en gång på Offside så gick hon glatt upp i ryggen på ledaren till glada tillrop från oss i logen. Efter 300 meter sänktes tempot men första 500 var i alla fall 19-tempo på en bana som Olle bedömde som "minst 2 sekunder tung". Första varvet gick efter 21 med Offside springande och klippande med öronen i ovädret. På sista bortre kom första attacken bakifrån och ledaren började vackla – och bakom ledarparet "gottade sig" Offside och som Hans G brukar säga – hon såg ut som en rund miljon...

 

400 meter kvar flyttade Olle ut i andra spår och följde med i attacken. In på upploppet såg det ut som om kopplade Offside greppet och från logen vrålades det så att jag är säker på att både Olle och Offside hörde det. 200 meter kvar ryckte Olle tussarna och Offside svarade jättefint och fick ett klart övertag och gled sen i mål som vinnare med – enligt Olle – krafter kvar. I logen var glädjen fullkomlig och Mats sa till mig att springa ner och ta emot hederspris – jag sprang som en gasell, men kom fel och hamnade bakom ett staket så Olle fick ta med blommorna själv.

 

Efter loppet var Offside pigg och glad och verkade inte nämnvärt berörd av insatsen. Olle var ett enda stort leende –visst är det fantastiskt - Olle har vunnit långt över 6.000 segrar, men när han kom in i stallet denna regniga torsdagskväll såg han ut som om han nyss vunnit sin första seger – snacka om vinnarskalle!

 

Eva-Lena var ledig denna dag, men vikarierande skötaren fick Offside's blommor.

 

Glädjen blev inte mindre av det glada oddset 8.85 – om några år kommer man att säga – "tänk att Offside stod i över 8 gånger i sin andra start..."

 

De 30 milen hem gick som en dans. Dagen hade varit perfekt och Offside fick visa upp alla de egenskaper vi hoppats och trott att hon hade – "travsäker, pigg och glad, speedig och en riktig vinnare"

 

Håkan

 

 

31/12 Stall Offside önskar Gott Nytt År och ser fram emot ett spännande 2012.

 

30/12 SEGER PÅ ÅBY! Då Offside hade slagit ihop lite senast valde Olle att lägga på lätta aluminium skor fram vilket gjorde henne stabilare. Olle tog det denna gång riktigt lungt från start men segade sig upp till vinnarhålet, där hon travade med lätt i rygg på Denco´s Nikita. Waikato kom snart upp utvändigt som tog över när det var 350 kvar och Olle lyfte ut i andra spår. 100 kvar ryckte Olle tussarna och Offside svarade precis som man önskade och tog sig förbi ledaren sista 50 m. Strålande prestation och en fin styrning av Olle Goop gav 25 000 till stallet. Runar

 

Stall Offside KB är ett andelsbolag som består av 30st andelar i Offside. Samtliga andelar är slutsålda.

 

25/3 Den här veckan har Offside gått 2100m rundbana 1.30 (tung bana) på tisdag och 6*700m på rakbanan 1.35 (tung bana) på fredag. Känns mycket fin med mycket bra spänst och styrka var Olle Goops kommentar! När nu banorna torkat upp och det blir sommarskor kommer man att sänka träningstiderna framöver.

 

3/4 Jag var och körde Offside på Färjestad i onsdags tillsammans med Olle Goop, vi körde 1.28 första varvet och 1.26 sista varvet med en avslutning på 1.20 sista 300m och då gick hon utvändigt i speedcart med gått om krafter kvar! Många sekunder fanns det kvar, ska bli spännande att se när hon får gå i tävlingsvagn framöver + sommarskor! Hon hade fortfarande vinterskor runt om då det är is i hagarna fortfarande men banan var mycket fin.

 

10/4 På grund av att rakbanan på Färjestad har haft tjällossning så har Offside gått rundbana både tisdag och fredag den här veckan. Hon kördes 2100m efter 1.28 båda dagarna i långvagn med sommarskor på. Skötaren Mikael Sääv körde båda jobben och han var mycket nöjd.

 

17/4 Den här veckan har Offside gått uppbyggande 6*700m 1.28 på rakbanan både tisdag och fredag och allt ser fortsatt mycket bra ut. Hon kommer att testas för sulky i ett tuffare jobb nästa vecka.

 

24/4 På grund av att det kommit in ett stort antal tvååringar till Goops stall på Färjestad så har alla treåringar flyttats till Lökene under veckan och Offside har endast joggats lugnt på de nya banorna där, Eva Lena heter den nya skötaren på Offside.

 

01/5 Nu har Offside anpassat sig i sin nya miljö på ett bra sätt och under veckan gått intervaller i den tunga styrkebanan. Björn var nöjd med vad han såg och sa att han ska köra henne ett rundbanejobb nu på tisdag.

 

08/5 Den här veckan har Björn kört fyra tuffa heat på rundbanan både på tisdag och fredag och det klarade hon av mycket bra sa en nöjd tränare.

 

15/5 Björn fortsättar att mata Offside med tuffa jobb, den här veckan har hon gått intervaller måndag, onsdag och fredag i styrkebanan vilket hon klarade galant, nu har hon gått alla styrketester som krävs för tuffa tävlingar. Nu blir det sulkyjobb på rundbanan nästa vecka och då får vi ett besked när hon kan kvala.

 

22/5 Offside gick 2000m efter 1.25 i tisdagens rundbanejobb i långvagn, och på fredag var det dags för intervaller i backen. Mycket fin men behöver några kilon muskler till innan vi startar var Björns kommentar.

 

5/6 Ett stort antal delägare var på Lökenen och tittade på Offside under förra veckan, Tom Berg berättade om träningstatus och hur man förbereder henne inför tävlingssäsongen som är nära förestående,  kvällen avslutades på Färjestads kvällstävlingar. Offside har jobbat på ordentligt i backen under veckan och ser fortsatt mycket fin ut.

 

12/6 Den här veckan har Offside gått intervalljobb på rakbanan tisdag och fredag och allt verkar riktigt bra hälsar Eva-Lena..

 

19/6 På tisdagen testade Björn Offside i sulky på rundbanan och kommentaren efter var kvalklart, alla pusselbitar är på plats så på midsommarafton är det dags att bege sig till Årjäng. Några lätta intervalljobb på rakbanan står på menyn inför starten på fredag.

 

26/6 På midsommarafton var det så dags för ett besök i Årjäng där Offside skulle gå sitt kvalifiseringslopp, sent om sider kom Björn på plats och när han åkte ut på banan så var det dags för provstart bakom bilen så det var bara att hänga på, lite vingligt såg det ut i början men när bilen släppte så accelererade hon till bra. Fjärdespår i starten och lite för tidigt framme vid linjen gjorde att han fick ta upp och när hästen utvändigt kom så blev hon lite för ivrig och slog på en galopp, tappade ca trettio meter på täten men jobbade sig ikapp och fick andra par utvändigt genom resten av loppet, tappade ngn längd i en snabb avslutning men såg fin ut i travet trots den lösa och osnabba banan. Nu hoppas vi på att hon går framåt med det här loppet i kroppen, så får vi se när det blir dags för den riktiga tävlingsdebuten.

 

3/7 Efter kvalet så blev det genomgång av veterinären och lite rundsmörjning behövdes efter en lång tuff vinter. Offside har tagit det lugnt den här veckan och börjar jobba i gång igen nästa vecka.


17/6 Det krävdes en ombehandling då hon hade vrickat sig när hon galopperade i starten,  hon har motionerats och kommer att kollas igen på måndag.

 

Över till den viktigaste informationen om Offside som skötte kvalet bra.

Hon blev genomgången efter kvalet, tyvärr hade

ömheten inte riktigt släppt i framkotan så hon blev behandlad en gång till  där. Hoppas kunna starta henne i under augusti

månad.

 

 

Nu över till andra saker:

Årets golftävling Fredag 23 september på Kils golfbana.(shootgunstart kl 9
Em trav Kl 15,00 Färjestad

Lördag V75 Färjestad, även i år har vi bokat upp Vip rummet högst upp för
våra hästägare.

Anmälan till golftävlingen samt till festligheterna så vi vet ungefär hur
många som kommer till, info@stallgoop.se

Sommarhälsningar

Björn

 

24/6 Offside är nu i full träning och gick jobb på rakbanan under veckan och allt verkar bra.

 

12/8 Olle meddelar att Offside har gått tung styrketräning/intervaller på rakbanan två ggr i veckan med en bromsad vagn sk tryckvagn, hon svarar mycket bra på träningen som Björn och Heikki Korpi lagt upp för henne och hon känns bättre för varje vecka. Eva-Lena är tillbaka efter semester så nu blir det lättare att få info om träningen varje vecka!

21/8 Även den här veckan har Offside jobbat på med tryckvagnsträning på rakbanan, behövs ngn vecka till hälsar Heikki när Krister var där på fredagsträningen!
28/8 Offside fortsätter att träna på med sina tryckvagnsintervaller även den här veckan, lägger på sig mer muskler och är pigg och fin i jobben!                                                                                                                                                                   
 
4/9 Offside fortsätter att nöta på med tuffa intervaller med tryckvagnen, Olle tycker hon utvecklas bra nu, jag åker in till Lökene i morgon och kollar av läget, så lägger jag ut det här i morgon kväll!                                                                                                                                                                                                                                                       
 
6/9 Besökte Lökene i går och pratade med Björn och han kommer att testa Offside på rundbanan nästa vecka för att kolla hur hon ligger till i tempo, hon har växt och utvecklats mycket, mer muskler,  efter kvalet så nu det är mer häst än tidigare samt att hon svarat mycket bra på tryckvagnsträningen då både träningsvärken och växtvärken försvunnit. Hon såg riktigt fin ut!       
 
18/9 Under veckan testades Offside på Lökenes rundbana av Björn själv och hans kommentar var: Startklart, vi får se var debuten sker men om allt är ok efter detta tuffa jobb så ska det inte dröja..
 
 
25/9 Allt verkar mycket bra efter testet och hon går fortsatt tuffa tryckvagnsjobb i väntan på start, Björn ska kolla efter lämpligt lopp och ni kommer att få info av Runar när jag är i USA v40..
 
10/10 Ja så var det dags för efterlängtad debut för Offside som sker i lopp 2 på Färjestad nu på söndag 16/10 Hon har tränat på riktigt bra så nu provar vi att göra några starter säger Björn, riktigt dåligt spår tyvärr med nr 11!!
 
31/10 Efter den snöpliga strykningen senast så har Offside hämtat sig från förkylningen och tränar nu för fullt + att hon har bra blodvärden igen. Ewa Lena sa att hon varit pigg och helt oberörd efter jobben med bra puls.
 
6/10 Offside var inte helt ok i början av veckan då hon var svullen i sina ben som försvann lika fort som det kom, bra blodvärden och hon har joggats i slutet av veckan utan problem och Björn kommer att köra henne under veckan som kommer och efter det får vi en lägesrapport..
 
13/11 Ewa Lena körde ett lätt jobb i söndags med Offside och hon var riktigt fin, på onsdag körde Björn ett tuffare jobb på rundbanan och även han var nöjd, hon blåste ingenting efter och har varit pigg och fin efteråt. Björn ska köra ett nytt jobb på rundbanan under måndagen.
 
20/11 Offside tränar på bra nu och man har lättat på tryckvagnsintervallerna och kört rundbanejobb på bra sätt, Björn kör ett jobb på måndag och då bestämmer han om hon är klar för start.
 
29/11 Ewa Lena medelar att Offside var riktigt fin i gårdagens jobb, riktigt pigg och inget trött efter, dagens blodprov visar normala värden och nu får Björn leta upp ett lämpligt lopp..
 
05/12 Runar pratade med Björn på Färjestad i kväll och han meddelar att dom testar ny utrustning på Offside för att få henne riktigt fokuserad, var mjuk och fin i travet i måndagsjobbet. Vi får besked efter fredagsjobbet hur det föll ut.
 
11/12 Olle ringde och meddelade start för Offside torsdag 15/12 lopp 1 från spår 7 på Åby, Olle kör då Björn sitter på botbänken några dagar, hon har varit fin i jobben så nu tycker han det var dags att komma igång med startandet.  
 
18/12 Jag och Håkan var nere i Göteborg och kollade.

Värmning, förberedelser och allt såg bra ut , Anton Andersson som var ute och värmde strålade som en sol när han kom in.

Starten på loppet såg även bra ut där Olle satsade på ledningen då an ansåg sig ha bästa hästen.

Det blev tyvärr galopp redan efter 75 meter vid kubbning om ledningen.

Vi trodde att Olle skulle söka kontakt med fältet då första varvet gick efter 1,21 men hon travade på i ensamt majestät en bit bakom klungan.

Vi gick rätt så dämpade tillbaka till stallet för att lyssna vad som hände.

Mot förmodan var Olle trots allt rätt så uppåt då hon hade känts fin och han blivit överraskad av galoppen då hon inte gjort så tidigare för honom. Att han inte körde ikapp klungan berodd på att vår Offside vad bekväm, när hon inte kunde vara med i täten var hon inte intresserad längre utan tittade på omgivningen och var allmänt ointresserad att gå ikapp trots att Olle även ryckte örontussarna.

Det visade sig att hon beter sig motsvarande även på träning att det är svårt att ligga sist men biter i mycket bra om hon är först.

Vi ser faktiskt fram mot nästa start och hoppas på ledningen då Stall Goop åkte till Göteborg med Offside som sin bästa vinstchans igår vilket tyder på god tilltro till Offside.

 

Runar och Håkan

 

24/12 Björn hälsar att Offside verkar ok efter sitt lopp på Åby. Startar igen på Åby torsdag 29/12 lopp 1. Går jobb på måndag.                        

          God Jul önskar Goops