• BLOGG

Alla har åkt, Kusk VM, Andelshäst

Kusk VM avgjordes i USA och Björn Goop kom på en femte plats. Kusk VM avgjordes i USA och Björn Goop kom på en femte plats.

På tisdag morgon gick dom sista tvååringarna in till Goop på Lökene. Nu får dom några veckor på sig att känna på den nya miljön med bland annat nytt foder och lite andra rutiner som ändras.

Den här veckan och även nästa går åt till att tvätta stallar, göra om och betesputsa hagar, fixa med veden samt träna på med ettåringarna där två stycken redan är i vagn och dom andra två tömkörs.

 

Jag rekommenderar er som är intresserade att köpa andelar i Stall Kennys Dominator som de släppte andelar i under veckan, han är i vagn sedan juni och det känns redan att det är en fantastiskt fin travare, han är efter Donato Hanover som vann allt i helgen och han ska tränas av Björn Goop när jag är klar med honom i vår. Stall Kennys hemsida.

 

Kusk-VM avgjordes i USA och Björn Goop hamnade på femte plats efter att ha fått mest chanslösa hästar att köra.

 

I helgen så avgjordes även Hambletonian på Meadowlands, där vann Broad Bahn vars far är Broadway Hall, och i Hambletonian Oaks så vann Bold And Fresh som är efter S.J.`s Caviar, men mest uppseendeväckande är hur överlägsen Donato Hanover är med sina tvååringar, han hade med 9 av 20 deltagare i finalerna när Weingartner kom in som reserv.

 

Med sin första kull ute så var han helt överlägsen med sina tvååringar i lördags, hans son Weingartner vann Peter Haughtons Memorial och där var Power Play också han efter Donato Hanover mycket fin som tvåa efter hårt tryck hela vägen.

 

I stonas avdelning Merrie Annabelle så vann Check Me Out även hon efter Donato Hanover, och hon verkar vara helt överlägsen i sin kull.

 

Veckans Ris: Tunt med starter den här veckan..

 

Veckans Ros: Storslam för Donato Hanover i Peter Haughtons Memorial och Merrie Annabelle.

 

Veckans Topp Tre: Återkommer när alla 1 åringar är satta i vagn.

 

Veckans Starter: Ågårds Ludde var trea på Rättvik och Ninotchka vann på Mantorp.

 

//mats

Bloggarkiv